Back to overview

Teamleider Customer Service

Als Teamleider Customer Service ben jij samen met je collega’s de proactieve spil tussen de klant en de operatie. Je bewaakt, beheert en verbetert het gehele orderproces voor de klanten en onderhoudt het CRM relatiebeheersysteem. Dit betekent het verwerken van opdrachten en adviseren van de klant m.b.t. (spoed) orders, prijzen, levertijden, facturatie en het oplossen van onregelmatigheden.

Location
Berg en Dal
Phone number
024-6848080
Employment
Fulltime
hours per week
40
Start date
17-12-2015
Contact
Jolande Rutgers
E-mail
j.rutgers@nimco.nl

 Teamleider Customer Service


Bedrijfsprofiel
Sinds de oprichting van de Nimco Schoenfabrieken in 1904 heeft The Sensible Shoe Company altijd vanuit de regio Nijmegen geopereerd. Later gevestigd op landgoed de Wychert te Berg en Dal werkt dochtermaatschappij The Sensible Shoe Company gestaag aan haar missie, namelijk de meest comfortabele schoenen van de wereld te ontwikkelen.

Iedere voet heeft een eigen verhaal. En bij iedere voet hoort een persoon met eigen waarden en een eigen stijl, die individuele eisen stelt bij de keuze van een schoen. Juist voor die persoon ontwerpen wij schoenen die vakmanschap, ultiem comfort en stijl uitstralen.

Dat doen wij middels ons speciale ingrediënt: de Xsensible Inside technologie. Xsensible Inside staat voor stretchleer. Een gepatenteerde technologie die we zelf hebben ontwikkeld. Waar we in geloven en uitermate trots op zijn.

The Sensible Shoe Company is een organisatie die volop in beweging is en je optimale ontwikkelingskansen biedt! Voor de afdeling customer service zijn wij per direct op zoek naar een proactieve Teamleider Customer Service.

Functie omschrijving
Als Teamleider Customer Service ben jij samen met je collega’s de proactieve spil tussen de klant en de operatie. Je bewaakt, beheert en verbetert het gehele orderproces voor de klanten en onderhoudt het CRM relatiebeheersysteem. Dit betekent het verwerken van opdrachten en adviseren van de klant m.b.t. (spoed) orders, prijzen, levertijden, facturatie en het oplossen van onregelmatigheden.

Je uitdaging is om, in een hectische omgeving, voor de klant en de eigen organisatie alles op professionele en commerciële wijze te organiseren en te communiceren. Daarbij is je niets teveel, ken je geen nee en is geen dag hetzelfde.

Functie eisen
Om in aanmerking te komen voor de functie van Teamleider Customer Service voldoe je aan de volgende functie eisen:

• Afgeronde HBO opleiding;
• 2 – 7 jaar relevante werkervaring in een commerciële omgeving;
• werkervaring in de retail is een pré
• Kennis en ervaring met MS Office en een ERP systeem;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
• Beheersing van de Duitse taal is een pre.

Daarnaast beschik je over de volgende persoonlijke kenmerken:

• Je bent een commerciële teamplayer die als meewerkend voorman voor zijn/haar team staat. Je bent verbaal sterk, communiceert helder en duidelijk en bent innovatief en initiatiefrijk;
• Je bent een professional, die consequent en gedisciplineerd het overzicht bewaart, prioriteiten stelt en gestructureerd en accuraat het werk organiseert;
• Je bent klantvriendelijk, luistert goed naar behoeftes van de interne/ externe klant en zet dit met een dienstverlenende instelling om in adequate acties. Je werkt aan lange termijn relaties en klanttevredenheid passend bij de uitstekende naam die het bedrijf heeft opgebouwd in haar lange bestaansrecht.

Arbeidsvoorwaarden

Als Teamleider Customer Service kun je zeker zijn van een uitdagende, afwisselende en zelfstandige functie binnen een ambitieus en internationaal bedrijf. Een organisatie waar altijd iets te beleven valt en waar je kunt werken aan je eigen groei! Dit alles binnen een team waar naast hard werken ook wordt gelachen. Er wordt een marktconform salaris geboden afhankelijk van leeftijd en ervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed.

Heb jij interesse in de vacature Teamleider Customer Service?
Als deze vacature jou aanspreekt en je voldoet aan de functie- eisen, komen wij graag met jou in contact! Je kunt jouw sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en een compleet CV met recente pasfoto, via onderstaande sollicitatiebutton versturen.

Apply directly